×
479.38
531.63
5.27
#қаңтар қақтығысы #Украинадағы соғыс #жемқорлық #тағайындау
479.38
531.63
5.27

Жаз кезінде тамақтың қандай түрлері қауіпті

24.06.2024, 16:23
Фото: Ашық дереккөзден

Бұл сұраққа Қазақстан Денсаулық сақтау вице-министрі – Қазақстанның Бас мемлекеттік санитариялық дәрігері Айжан Есмағамбетова жаз кезінде тамақтың қандай түрлері қауіпті екенін айтты, деп хабарлайды Ulysmedia.kz.

Есмағамбетова не дейді

– Ең әуелі қауіпсіздігіне күмәніңіз бар жерден тамақ алудың қажеті жоқ. Егер тамақ, жеміс-жидек болсын – сақталатын орыны дұрыс болмаса, тоңазытқышта тұрмағанын көрсеңіз байқаған дұрыс. Сақталу мерзіміне де жіті қарау керек. Әр өнімнің сақталатын мерзімі бар. Сатып алмас бұрын бір үңілген абзал. 

Екіншіден, азық-түлік сатып аларда сертификатын сұрап біле салған да жөн. Жаңадан піскен тамақты ішу керек. Сүт сатып алатын болсаңыз, оның міндетті түрде тоңазытқышта тұрғанына көз жеткізіп алыңыз, – дейді ол Мәжіліс кулуарында.

Айжан Есмағамбетованың айтуынша, дайындалған тамақ дұрыс жерде сақталмаған жағдайда, медициналық тексерістен өтпеген қоғамдық тамақтану орындарында адамдар уланып қалады. Көп жағдайда қызмет көрсететін персоналдың салдарынан болуы мүмкін. 

Серіктес жаңалықтары